joi, 15 mai 2014


poligamia, aproape permisa - barbatii isi iau a doua nevasta, femeile scapa de saracie


Bogatasii dintr-o fosta republica sovietica se intrec in a-si lua o a doua sotie, mai tanara, obicei aproape impamantenit in ultimii ani. Pentru tinerele fete, este o solutie rapida de a scapa de saracie.

Daca ar avea de ales intre iubire si bani, Samal, o femeie de 23 de ani dintr-un sat din Kazachstan, n-ar sta pe ganduri si ar lua banii. Fenomenul celei de-a doua neveste, "tokal", a devenit aproape acceptabil in aceasta tara central-asiatica, scrie Bloomberg.

Samal, chelnerita in Alma Ata, crede chiar ca a deveni a doua sotie a unui barbat bogat ar fi "de vis". Sunt si exemple de "tokal" care traiesc o astfel de viata: sotii lor le cumpara case, masini, imbracaminte de firma si au un trai indestulat.

Sunt si voci, e drept, mai putine, care spun totusi ca nu este asa. Pentru bogatii din Kazachstan, care si-au facut averile in urma privatizarilor cu dedicatie ale presedintelui Nursultan Nazarbayev, in anii '90, a avea o a doua sotie, mai tanara, este o chestiune de statut. Pentru altii insa, este o injosire a femeilor, care vad in acest obicei o pierdere a demnitatii tinerelor.




Poligamia a fost practicata in Kazachstan timp de secole, mai intai facand parte din cultura nomada a populatiei si ulterior potrivit legii islamice Sharia. Bolsevicii au abolit-o in 1921 insa in ultimii ani cunoaste o revenire in forta.

Parlamentarii kazahi au incercat sa o legalizeze, insa s-au lovit de fiecare data de protestele femeilor deputat, care au sustinut ca fi femeile ar trebui, potrivit legii, sa-si poata lua doi soti, sau mai multi.

Încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

o aberatie mai mare nu se poate. adica se cere legalizarea prostitutiei drepturile gay lasby travestiti si poligamia este pedespsita.cum se poate asa ceva intro tara crestina ?  cei enumerati mai sus au drepturi ? si de ce poligamia nu are?  daca analizam logic care defaimeaza umnaiatate poligamia sau casatoria lagitima inter doi barbati  si doua lesbience?  daca citm cu atenti inlegatura cu poligamia biblia, vedem ca nicair dumnezeu nu condamna poligamia.solomon cu 700 de neveste si 300 de titoare total 1000 de femeii si alte personaze biblice care au avut mai multe sotii.. iar gay si labianismul  sunt strict condamnate de dumnezeu  si avem dovada cele doua cetati sodoma si gomora pe vrema lui lot,


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajul tau.